20 de ani de la fondarea Întreprinderii de Stat „MoldATSA“

 

20.06.2014, Chișinău

Pe data de 16 iunie 2014, Î.S. „MoldATSA“ a sărbătorit  20 de ani de activitate, aniversare în cinstea căreia a fost organizată o petrecere cu participarea angajaților și veteranilor întreprinderii. La eveniment au fost invitați și  câțiva oaspeți de onoare din domeniul aviației civile. Seara a derulat cu  o cină festivă. Au fost ținute discursuri de felicitare în adresa celor prezenți, atât din partea managementului întreprinderii, cât și din partea oaspeților, după care a urmat un concert cu participarea artiștilor autohtoni. În cadrul petrecerii aniversare a fost prezentat un film de scurt metraj în care este prezentată imaginea actuală a Î.S. „MoldATSA“, reflectată prin evoluția acesteia de-a lungul timpului în raport cu perioada incipientă.

 

“…Pentru unii 12 ianuarie 1994 ar fi o data oarecare. Nu si pentru angajatii IS Moldatsa, zi in care a fost emisă Rezoluţia Nr.III a Guvernului Republicii Moldova, de la care a și început istoria întreprinderii Moldatsa...Statul independent și suveran Republica Moldova avea nevoie de o autoritate națională în domeniul serviciilor de aeronavigație, asigurate în prezent de cei peste 300 de angajați ai Î.S. „MoldATSA“. Sarcina primordială pusă în fața entității noi create, a fost cea de creare a unui mediu sigur de operare pentru traficul aerian în spațiul aerian al Republicii Moldova, în contextul dezvoltarii dinamice a industriei aviației civile și a schimbărilor permanente înregistrate în domeniul transportului la nivel internațional” a menționat în discursul său de felicitare Administratorul interimar al Î.S. „MoldATSA“, Dl.Petru Erhan.

 

Evenimentul „20 de ani de la fondarea Î S MoldATSA” a întrunit angajații tuturor subdiviziunilor care activează la moment în întreprindere, avându-i ca invitați de onoare pe  Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Dl. Vasile Botnari, Directorul general al Autorității Aeronautice  Civile  a R.M., Dl. Iurie Armaș, Directorii adjuncți ai Autorității Aeronautice Civile a R.M., Dl. Nicolae BUZU și Dl. Radu Bezniuc, Directorul General al Companiei Aeriene „Air Moldova“, Dl. Mircea Maleca, Preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Dl. Oleg Budza.

 

După discursurile oficiale și mesajele de felicitare ale Ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Dl. Vasile Botnari, al Administratorului Î.S. „MoldATSA“, Dl. Petru Erhan și al Administratorului adjunct Î.S. „MoldATSA“, Dl. Eduard Ceabei, cuvântul li s-a oferit veteranilor Î.S. „MoldATSA“ – persoane care au stat la baza fondării organizației. Întîlnirea cu foștii angajați, devenită traditională, a fost în acest an un bun prilej de a prezenta celor care au activat în cadrul Î.S. „MoldATSA“ evoluția tehnică realizată în ultimii ani precum și cele mai noi investiții în dezvoltarea activității întreprinderii. Revederea în cauză a constuit o punte de legatură între trecutul și prezentul Î.S. „MoldATSA“. După partea oficială, întreaga asistență s-a bucurat, de asemenea, de prezența interpreților autohtoni Nelly Ciobanu, Anișoara Puică, Ian Raiburg, precum și a ansamblului de dansuri țigănești „Șatrița“, ce au contribuit la ridicarea bunei dispoziții. Între ieșirile artiștilor autohtoni, atmosfera a fost menținută printr-un șir de concursuri organizate de prezentatorul evenimentului – actorul și show-man-ul Andrei Porubin.

 

“Cei 20 de ani de activitate reprezintă pentru Î.S. „MoldATSA“ o contribuție și o filă scrisă în istoria modernă a țării noastre. Sînt 20 de ani de experiență și de rezultate care au fost demonstrate de către cei mai buni profesioniști în domeniul deservirii traficului aerian al Republicii Moldova...Vă Felicităm călduros și vă dorim mult succes în continuare” așa și-a încheiat discursul Dl. Petru Erhan, Administratorul Î.S. „MoldATSA“.

 

Evenimentul “20 de ani de la fondarea MoldATSA” a fost organizat de către Managementul întreprinderii în colaborare cu Sindicatul angajaților Î.S. „MoldATSA“.