Vizita oficiala a Dlui Frank Brenner, Director General EUROCONTROL

 

10.07.2015, Chișinău 

 

În perioada 9-10 iulie,  Furnizorul Serviciilor de Navigație Aeriană Î.S. MoldATSA împreună cu Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova, au gazduit la Chișinău, vizita oficială efectuată de către Directorul General al EUROCONTROL - Frank Brenner, însoțit de către Directorul CRCO - Adriaan Heerbaart și Șefa relațiilor externe EUROCONTROL - Stefania Gazzina.

În cadrul vizitei reprezentanțiilor oficiali ai EUROCONTROL, au fost prevazute întrevederi cu Prim Ministrul Republicii Moldova – Dna Natalia Gherman și cu Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Dl. Vasile Botnari. Convorbirile au fost trasate în jurul analizei situației actuale din sectorul transportului aerian, ca urmare a conflictului din estul Ucrainei precum, și a perspectivelor de dezvoltare a domeniului aviatic.

Agenda vizitei a mai inclus convorbiri cu Directorul interimar al Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, Dl. Radu Bezniuc și Directorul General al Î.S. MoldATSA, Dl. Veaceslav Frunze. Subiectele de discutie au vizat în special perspectivele de promovare ale obiectivelor de siguranță la nivel pan-european.

Vizita a constituit un bun prilej de consolidare a relaţiilor în plan bilateral, pe toate palierele de cooperare.

 

Frank Brenner, Director General EUROCONTROL de la 1 ianuarie 2013, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu.  Anterior a ocupat funcția de vicedirector în cadrul EUROCONTROL -  Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene, situată în Bruxells, Regatul Belgian și fondată în 1960, în baza Convenţiei Internaţionale Eurocontrol privind cooperarea pentru siguranţa navigaţiei aeriene. Î.S. MoldATSA asigură implementarea şi respectarea tuturor cerinţelor EUROCONTROL referitor la reglementarea siguranţei - ESARR, implementarea programelor şi a proiectelor de dezvoltare şi modernizare a sistemului ATC și participă activ în cadrul ședințelor și grupurilor de lucru specializate.