19 septembrie- Ziua Aviației Civile a Republicii Moldova

 

În acest an Aviaţia Civilă din Republica Moldova,sărbătoreşte onorabila vârstă de 71 ani de activitate. Pe data de 19 septembrie 1944 şi-a luat zborul primul avion din Chişinău, a cărui sarcină a fost  transportarea călătorilor în interese de afaceri și personale.  Zborul efectuat cu succes a reprezentat un nou început pentru aviația civilă din Republica Moldova, care ulterior a devenit un sector important al economiei naţionale.

 

În fiecare an, echipa operațională a Î.S MoldATSA, în colaborare cu colegii de breaslă activează pentru a deservi sute de aeronave- atât prin zborurile la terminal, cât și cele care tranzitează spațiul aerian al RP. Moldova.  Clienţii finali pentru care sunt depuse toate eforturile - sunt pasagerii, care sunt vegheaţi în permanenţă din momentul decolării până la aterizarea în siguranţă la destinaţia dorită. Aviația civilă a fost întotdeauna o componentă esențială a unui sistem de transport integrat în Republica Moldova.

 

Cu această ocazie, administraţia întreprinderii felicită colectivul MoldATSA, veteranii  și colegii din domeniul de activitate, urându-le succese și prosperare.