Administratorul interimar Î.S MoldATSA, Veaceslav FRUNZE a avut mai multe întrevederi bilaterale la Bruxelles

 

 

În data de 21 februarie a avut loc la Bruxelles, cea de a 63-a  întâlnire a Comitetului  European al  Directorilor Executivi (EC3), a Organizației Serviciilor de Navigație Aeriană Civilă (CANSO),la care din partea Î.S. MoldATSA , în calitate de observator, a participat Administratorul interimar, Veaceslav FRUNZE. Scopul întâlnirii a fost de a armoniza punctele de vedere comune al furnizorilor de servicii de navigație aeriană precum și stabilirea obiectivelor și priorităților  comune pentru anii următori.

 

 

 

Totodată, în cadrul vizitei de la Bruxelles,  Dl.Veaceslav Frunze a avut o întrevedere  bilaterală cu Directorul Operațional din cadrul Organizației Serviciilor de Navigație Aeriană Civilă (CANSO), Dl. Simon Hocquard. Convorbirile s-au axat pe analizarea posibilităților readerării Î.S. MoldATSA la CANSO, precum și examinarea beneficiilor programelor de lucru ale CANSO. Totodată, s-a discutat despre situația actuală din sectorul transportului aerian și evaluarea impactului survolării spațiului aerian al Republicii Moldova, ca urmare a conflictului din estul Ucrainei.

 

În acest context, menționăm că, Î.S. „MoldATSA” a devenit membră  CANSO încă în anul 2001, însă din cauza conflictului regional din estul Ucrainei din 2014, care a dus la diminuarea drastică a încasărilor,  întreprinderea nu a putut să-și onoreze obligațiunile cu privire la  achitarea cotizației de membru, ulterior fiind exclusă.

 

 

 

 

 

 

Agenda vizitei a mai inclus o întâlnire bilaterală cu noul Director General al Organizaţiei Europene pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene (EUROCONTROL) Dl. Eamonn Brennan. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte de interes comun legate de cooperarea MoldATSA cu EUROCONTROL, precum și posibilitatea continuării programului pentru schimb de experiență. De asemenea, s-a convenit asupra continuării aplicării mecanismului de lucru deja implementat cu succes pe partea de cooperare consultativă în domeniul managerial, operațional și tehnic.

 

Dl. Eamonn Brennan i-a urat succes Administratorului interimar Î.S. MoldATSA, asigurându-l că Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene (EUROCONTROL) este mereu deschisă pentru dialog și pledează pentru o colaborare eficientă.