Î.S. MoldATSA a participat la celebrarea Zilei Europei 2018

 

În data de 12 mai, Întreprinderea de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian “MoldATSA” a participat la celebrarea Zilei Europei 2018, alături de alte instituții publice din Republica Moldova în cadrul Orășelului European, amplasat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală.

 

În cadrul evenimentului, Î.S. “MoldATSA” a prezentat vizitatorilor anumite dispozitive care se utilizau în domeniul deservirii traficului aerian  în perioada anilor 1970-1990. Mai mulți copii au fost curioși să testeze echipamentul expus precum și să cunoască specificul activitații întreprinderii.

 

Tradiționalul Orășel European a oferit vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de cultura și bucătăria europeană prin intermediul prezenței Ambasadelor Statelor Membre ale UE și a țărilor partenere dar și de afla informații despre asistența acordată de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

 

Ziua Europei este marcată anual de către comunitatea europeană şi ţările partenere pe 9 mai. Sărbătoarea a fost instituită în memoria ministrului Afacerilor Externe al Franţei, Robert Schuman, care este considerat iniţiatorul  fondării Uniunii Europene.