Întâlnire bilaterală MoldATSA-LGS „Latvijas gaisa satiksme”

 

În  perioada  19-20 septembrie 2018,  în orașul Riga, a avut loc întâlnirea bilaterală între reprezentanții  Î.S.MoldATSA şi ai furnizorului de servicii de navigație aeriană din Letonia, LGS - „Latvijas gaisa satiksme”.

 

Scopul întrunirii a constat în schimbul de experiență și preluarea bunelor practici în domeniul managementului traficului aerian.

 

Discuțiile dintre cele două părți au vizat toate domeniile de specialitate - servicii de trafic aerian, CNS (Comunicații, Navigație, Supraveghere), servicii meteorologice, servicii de Informare Aeronautică, domeniul siguranței, calității și a securității aeronautice.

 

De asemenea, reprezentanţii furnizorilor de servicii de navigaţie aeriană  au analizat posibilităţile de cooperare între MoldATSA și LGS  în ceea ce priveşte participarea în comun a personalului din cadrul celor două  instituții la activităţi în domenii diverse precum și oportunitatea semnării unui protocol de colaborare care va contribui la consolidarea și intensificarea relațiilor bilaterale.