Vizita companiei SiATM

În perioada 09.08.2011 – 12.08.2011, Întreprinderea de Stat „MoldATSA” a fost  vizitată de reprezentanţii companiei SiATM din Suedia. Pe parcursul desfăşurării vizitei au fost concretizate sarcinile şi cerinţele înaintate de MoldATSA referitor la configurarea  noii sisteme de management a traficului aerian  “MAATS” (Moldavian Advanced Air Traffic Management System).

De către specialiştii companiei SiATM a fost montat primul set de echipament recepţionat pe data de  10.08.2011, şi a fost pus în funcţiune simulatorul situaţiei aeriene ceea ce va permite personalului tehnic – ingineresc să demareze procesul de studiere a  noii sisteme.

Totodată în perioada 11.08.2011 – 12.08.2011, la reprezentanţii SiATM s-au alăturat şi reprezentanţii companiei „Busch” din Cehia (subcontractanţii
companiei SiATM) care au examinat posibilităţile de fabricare a pupitrelor (locul de activitate a controlorului de trafic aerian).

Următoarea întîlnire de lucru, conform planului de administrare a proiectului, se va desfăşura în luna septembrie curent.

Compania suedeză SiATM a fost desemnată cîştigătoarea licitaţiei pentru livrarea, instalarea şi darea în exploatare a unei noi sisteme de management al traficului aerian de ultimă generaţie şi care s-a desfăşurat în prima jumătate a anului curent.