Comunicat de presă

 

Urmare a cazului din 30 septembrie, furnizorul de servicii de navigație aeriană Î.S "MOLDATSA"  vine cu următoarele precizări în adresa instituțiilor mass-media:


Vă aducem la cunoștință că incidentul în cauză a fost constatat și raportat instituțiilor abilitate în conformitate cu regulamentele naționale și internaționale.

 

Regretăm, însă, faptul că speculațiile exprimate pe rețelele de socializare devin tot mai des surse primare de informare, iar instituțiile vizate sunt ignorate cu desăvârșire. Î.S."MOLDATSA" este deschisă în fața tuturor reprezentanților mass-media și gata să ofere detalii factologice pe marginea acestui caz.

 

În lumina celor exprimate mai sus, facem apel către mass-media să nu recurgă la elemente manipulative și la dezechilibru informațional. Vă rugăm să fiți conștienți că toate subiectele de presă legate de siguranța zborurilor influențează poziția Republicii Moldova în ceea ce privește furnizarea serviciilor de navigație aeriană atât la nivel național/internațional precum și domeniul  aviației civile per ansamblu.